
מזרקות משטח יבש
מזרקת משטח יבש
בשנים האחרונות מזרקה מסוג "מזרקת משטח יבש" הפכה לסוג עיקרי של מזרקה שהאדריכלים נוטים לשלב בפיתוח הנוף האורבני.
מזרקת משטח יבש מוגדרת בכך שהאזור התפעולי של המזרקה אינו מכיל בריכת מים או מאגר מים חשוף הנראה לעין.
במזרקת משטח יבש המשתמשים מוזמנים למעשה להיכנס לתוך משטח סילוני המים ולהשתעשע בהם תוך כדי שהם נרטבים ומשתובבים.
מזרקת משטח יבש, אף על פי שלכאורה נראית פשוטה יחסית, דורשת מקצועיות וניסיון רב בתכנון, בחירת ציוד ושיטות התקנה וכמובן הקמה והתקנה מוקפדים מאוד, תוך כדי שמירה קפדנית על בטיחות המשתמשים, קיום כל הוראות משרד הבריאות וכמובן, שמירה על כל הנחיות ותקנות חוק החשמל.
אלו יבטיחו שימוש מהנה ובטיחותי לאורך שנים ותוך כדי שמירה על תקציב הקמה סביר ותחזוקה נכונה ופשוטה לאורך שנים.
מזרקת משטח יבש מתופעלת ממאגר מים תחתון הנסתר מעיני המשתמשים במזרקה.
במזרקת משטח יבש, עם הפסקת פעילותה, ניתן בהחלט להשתמש בשטח המזרקה לכנסים, אירועים ציבוריים או כל שימוש רגיל אחר ובתנאי שכמובן תוכננה והוקמה באופן נכון ומקצועי.
במזרקה מסוג זה יש לדאוג מראש שכל ציודי המזרקה המותקנים בפני משטח המזרקה יהיו בנויים ומיועדים מראש לדריכה ויהיו אנטי-וונדליים.
נדרש להשתמש מראש בציוד איכותי ביותר וייעודי לשימוש הנדרש ובנוי מחומרים אשר מתחשבים מראש באיכות המים ובקיום הכימיקלים הקיימים במי המזרקה המטופלים וריכוזם.
סילוני המים מוארים ע"י פנסי לד במבנה "בייגלה", כך שסביב המתז, המייצר את סילון המים, מותקנת טבעת של לדים צבעוניים המאירים את סילון המים בתאורה צבעונית ומחליפה צבעים.
ישנם סוגים שונים של פנסי לד. אשד מזרקות, בהתאם לניסיון עבר עשיר ולקחים שנרכשו במהלך השנים, משתמשת אך ורק בפנסי נירוסטה 316 יצוקים ואיכותיים ביותר. הפנסים המותקנים במזרקות שאשד מזרקות מבצעת נושאים אישור של מכון התקנים הישראלי ומיובאים במיוחד על ידה לצורך ייעוד ייחודי זה.
פנסים אלו יהיו במתח הפעלה של 12VDC ובמסגרת הנחיות חוק החשמל בלבד.
אשד מזרקות מקפידה להשתמש בפנסי לד מטיפוס "בייגלה" בעוצמת תאורה של לא פחות מ-27w, המבטיחים את הארת סילון המים לכל אורכו, ובכל היקפו, עד לראש סילון המים.
הפנסים נבחנים בקפידה ומוכיחים את עצמם כבר שנים רבות עם אפס תקלות במאות רבות של פנסי תאורת לד מסוג זה שיובאו והותקנו על ידי אשד מזרקות בעשרות מזרקות משטח יבש ברחבי הארץ.
אשד מזרקות מקפידה לחווט כל פנס ופנס בנפרד, מגוף הפנס ועד לבקר הפנס המותקן בלוח החשמל של המזרקה.
אמנם, בשיטת חיווט זו, עלויות הבצוע ועבודות ההתקנה מעט מסובכות ויקרות יותר בהוצאה הראשונית. אבל, הוכח בוודאות שלאורך הזמן זו היא השיטה הנכונה ביותר והמבטיחה אורך חיים גדול מאוד למערכת התאורה ומכאן, בסופו של דבר, הפתרון הזול והנכון ביותר.
המשתמשים העיקריים במזרקות המשטח היבש הינם ילדים ופעוטות.
מתוך דאגה עמוקה לשלומם ולבריאותם של המשתמשים, משרד הבריאות מעמיד דרישות ייחודיות למערכות הסינון, החיטוי והטיפול במי המזרקה ובעיקר מאחר שהמים מסוחררים למעשה במעגל סגור. משרד הבריאות אף דואג מדי פעם בפעם לעדכן ולהחמיר עוד יותר את דרישותיו ובלבד שילדינו לא יחשפו למפגעים כלשהם.
אשד מזרקות מקפידה הקפדה יתירה בהתקנת מערכות הסינון, החיטוי והטיפול במים תוך כדי שמירה על כל דרישות משרד הבריאות.
מזרקת משטח יבש תתופעל מתוך חדר מכונות המצוי פיזית מתחת למשטח המתזים. הפרש הגובה הפיזי בין משטח המתזים עד לרצפת חדר המכונות יהיה לא פחות מ-3 מטרים.
באתרים בהם ישנה אפשרות להקצאת שטח ייעודי לחדר מכונות בחניון או במבנה קיים, שם יותקן חדר מכונות המזרקה. באתרים בהם לא קיים חלל בנוי מתחת למפלס המזרקה, יידרש לתכנן ולהקים חדר מכונות תת-קרקעי ייעודי עבור מערכות המזרקה.
חדר מכונות מסוג זה יחלוק קיר משוטף עם מאגר המים התפעולי של מערכות המזרקה.
מזרקת משטח יבש, ובעיקר בגלל מערכות הטיפול במים, תתוחזק אך ורק ע"י אנשי תחזוקה מיומנים והמחזיקים ברישיון בר תוקף של משרד הבריאות כמפעיל בריכות שחיה מאושר.